Aquest cap de setmana, Tres Tombs de Sant Antoni a Valls

Aquest cap de setmana, Tres Tombs de Sant Antoni a Valls

A Valls, els Tres Tombs adquireixen una singularitat especial. El recorregut pel centre històric i, sobretot, la dificultat pe dominar als cavalls que han de donar el tomb al carrer Major, esdevenen ingredients de qualitat per als amants d’una tradició, que a la capital de l’Alt Camp celebra trenta-sis anys des de la seva recuperació.

Els Tres Tombs de Valls, que són Festa Tradicional d’Interès Nacional, arrenquen diumenge a partir de les 11.30h des del barri del Fornàs en direcció al centre de la ciutat. Enguany s’hi preveu la participació de tres-cents participants vinguts d’arreu de Catalunya i també de les comarques de Castelló. En destaquen els carros carregats de caixes, carbó, llenya, cereals, botelles o palla, estirats per dos, tres, quatre o cinc cavalls. Però també la col·lecció única de carros de bocois, d’una a quatre peces o els carros de traginers i d’agència. L’estrella, però, és, des de l’any 1987, el carro gran de traginers, que ara fa quatre anys va ser restaurat íntegrament.

Si voleu descobrir els Tres Tombs més espectaculars, us suggerim que cap a la una del migdia observeu el recorregut al carrer Major, quan els carros hi arribin procedents de la plaça del Blat, on cavalls i carros hauran de desafiar les dificultats de gir que ofereix aquest indret de gran valor patrimonial. I per rematar-ho: una calçotada? Al web www.restaurantcalçotada.cat hi trobareu els millors!