Fem gana recorrent la Ruta dels Masos abans d’una calçotada?

Fem gana recorrent la Ruta dels Masos abans d’una calçotada?

Tens ganes de passar un matí entretingut abans de fer la calçotada?

Des de Restaurant Calçotada et proposem diverses sortides per tal de fer gana i arribar a la taula quan els calçots ja estiguin cuits.

Si ets fan del trekking, et recomanem la Ruta dels Masos. Aquesta caminada comença Renau, el poble més petit del Tarragonès, al límit amb l’Alt Camp. La ruta et permetrà descobrir masos abandonats, com el Mas de l’Altrera, però també d’altres que han estat restaurats, com el Mas de l’Aleix.

Tot passejant per aquest entorn gaudiràs d’un paisatge rural i natural, amb vistes al riu Gaià i al seu pantà. El recorregut té una distància de 13,2km i una dificultat fàcil. Per començar el trajecte cal deixar enrere les últimes cases del poble i seguir el camí que hi ha entre aquestes. El primer mas que trobaràs és el Mas de l’Aleix, que va ser reconstruït. Si seguiu el sender, arribareu al Pou Renau i abans de trobar-te el Mas de l’Altrera podràs observar el pantà del riu Gaià.

Cal dir que tota la ruta està senyalitzada i pots fer-la tant a peu com en bicicleta. Si segueixes l’itinerari, després del Mas de la Cua, pots contemplar el poble de Vilabella al capdamunt d’un turó. El riu Gaià, et farà de guia per arribar a l’últim mas que trobaràs abans de Renau, el Mas de les Cabeces.

I quan la gana comença a fer-se notar, pots degustar una bona calçotada al restaurant Les Tines de Renau, el poble on hauràs començat i acabat la ruta, o, a un parell de quilòmetres en cotxe, al restaurant Coll de Nulles, un establiment familiar i tradicional especialitzat en calçotades que, a més, compte amb un celler on elaboren el seu propi cava.

Les Tines de Renau / ©Pere Toda-Vilaniu de Comunicació

Les Tines de Renau / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Restaurant Coll Nulles - ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Restaurant Coll de Nulles / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació
Per ampliar aquesta ruta, el llibre Itineraris de natura pel Gaià, el Foix i l’Anoia: el curs de l’any, editat per Cossetània Edicions, et marca tot el recorregut.

Bona ruta i millor calçotada!

Article, de Patrícia València
Fotos, Pere Toda

Per més informació de la Ruta dels Masos et recomanem els blogs d’en blog d’en Franclips i Els perduts.