La II Jornada gastronòmica de la cuina del calçot se celebrarà el 26 de març al restaurant Masia del Pla

La II Jornada gastronòmica de la cuina del calçot se celebrarà el 26 de març al restaurant Masia del Pla

La II Jornada gastronòmica de la cuina del calçot ja té dia, hora, lloc i menú. La cita serà el dijous 26 de març, a les 21h, a la Masia del Pla, i en aquesta ocasió s’hi han sumat els restaurants Cal Ganxo i El Tast de l’Àngel (Valls), Balandra (Tarragona) i Masia del Pla (Pla de Santa Maria), que s’afegeixen al Portal 22 (Valls), El Llagut (Tarragona), Quinoa (Falset) i L’Esportell del Bou (Picamoixons) que repetiran experiència.

L’acció servirà per presentar l’extraordinària creativitat gastronòmica que s’està generant al voltant de la cuina del calçot, així com els nous productors de la web RestaurantCalçotada. En aquesta ocasió, el maridatge del menú degustació anirà acompanyat de les cerveses artesanals Funky River, del vallenc Babil Vicente, una acurada selecció de vins de la DO Tarragona i el cava Magrinyà Calaf Brut Nature, de Nulles.

A la II Jornada gastronòmica de la cuina del calçot se serviran quinze plats, amb els aperitius (a peu dret), els entrants, un plat d’arròs, un altre de peix i un últim de carn, abans de passar als dos postres que s’han previst per a l’ocasió. A continuació teniu el menú detallat per ordre de servei i el restaurant que prepararà cada plat.

El preu del menú gastronòmic serà de 45€ –igual que l’any passat– i les reserves s’han de formalitzar a través del telèfon (977 630 511), el mail (info@masiadelpla.com) o la web del restaurant (http://www.masiadelpla.com).

Aperitius:
Grisines de calçot del Forn de Nulles
Grisines de calçot del Forn de Nulles amb salsa de romesco de Salses Fruits S&P (Forn de Nulles / Salses Fruits S&P)

Mini-hamburguesa de llonganissa amb botifarra blanca i negra, pa de calçot i clorofil·la, i pesto de fulla verda de calçot (Portal 22) / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació
Mini-hamburguesa de llonganissa amb botifarra blanca i negra, pa de calçot i clorofil·la del Forn de Nulles, i pesto de fulla verda de calçot (Portal 22)

Maki d’anguila fumada, calçot i bajoca (Portal 22) / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació
Maki d’anguila fumada, calçot i bajoca (Portal 22)

Tast d’esqueixada de bacallà amb calçot i salsa de romesco (Cal Ganxo)

Crema de calçot fumat amb cruixent de romesco (El Tast de l’Àngel)

Els aperitius es maridaran amb les següents cerveses artesanals de Babil Vicente i vins de la DO Tarragona:

Funky River Red Kiwi 5% Amber Ale amb una base dolça que recorda la galeta i el caramel i tocs de fruita tropical provinent de llúpols de Nova Zelanda amb un final lleugerament sec i amarg.

La Redolta 5% Cervesa fumada que recorda les brasses de la calçotada, la carn fumada…

Matilda 5% Pale Ale d’estil nord-americà de la Costa Oest amb llúpols que li confereixen gust i aroma a cítrics, fruites tropicals com el mango i el maracujà i un final sec i amarg pronunciat

Xibalbà 6% Cervesa negra Stout elaborada amb cafè de l’Illa de Java torrat per Cafès Líder de Valls i cacao pur que li donen gust a xocolata, cafè, caramel cremat i fruits secs

Puig Rodó Blanc (vi blanc de la Cooperativa de Bràfim)

Reina Violant (vi escumós de De Muller, Reus)

Entrants
Ostra rissada del Delta marinada amb gingebre i calçot (El Llagut) / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació
Ostra rissada del Delta marinada amb gingebre i calçot (El Llagut)

Carpaccio de vedella eco farcit de calçot amb salsa de romesco (Quinoa) / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació
Carpaccio de vedella eco farcit de calçot amb salsa de romesco (Quinoa)

Coca negra de calçot
Coca negra de cansalada, calçot i sardina fumada (L’Esportell del Bou)

Puré de calçot, brandada de bacallà, calçot confitat i flor de calçot (Masia del Pla)

Els entrants es maridaran amb:
Mas Bella Xarel·lo (vi blanc del Celler Mas Bella)
Puig Rodó (vi rosat de la Cooperativa de Bràfim)

Arròs
Arròs a la masqueta amb pebrots de romesco i una teula de calçot (El Llagut)

L’arròs es maridarà amb:
Essència (vi blanc de la Vinícola de Nulles)

Peix
Romesco de pop i calçot confitat (Balandra) / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació
Romesco de pop i calçot confitat (Balandra)

El peix es maridarà amb:
Dent de Lleó (vi blanc del Celler Mas Vicenç, de Cabra del Camp)

Carn
Confit d’ànec desossat amb tempura de calçots i salsa de foie (Masia del Pla)

La carn es maridarà amb:
Ipsis criança (vi negre de Vins Padró, de Bràfim)

Postres
Bombons de calçot / ©Gerard Rafí
Bombons de calçot (L’Esportell del Bou)

Macarons calçot / ©Gerard Rafí
Macarons de calçot (L’Esportell del Bou)

Coc de calçot (Quinoa)

Els postres es maridaran amb:

Cava Magrinyà Calaf Brut Nature
Mistela de la Cooperativa de Vila-rodona