La III Jornada Gastronòmica de la Cuina del Calçot, el dijous 4 de febrer a Tarragona

La III Jornada Gastronòmica de la Cuina del Calçot, el dijous 4 de febrer a Tarragona

La III Jornada Gastronòmica de la Cuina del Calçot arriba abans, enguany! Els restauradors participants han decidit, amb bon criteri, que la trobada esdevingui el tret de sortida de la temporada de la típica ceba dolça, celebrant la vetllada just uns dies després de la Gran Festa de la Calçotada de Valls.

En aquesta edició, el sopar es traslladarà a Tarragona, i se celebrarà el dijous 4 de febrer en un doble acte. Al restaurant Almosta, situat al carrer Ventallols, 13, se serviran uns aperitius i es donarà la benvinguda als assistents per, en acabat, dirigir-nos a El Llagut (plaça del Rei), que acollirà el sopar degustació de la cuina del calçot. Entre l’Almosta i El Llagut hi ha escassos cinquanta metres en línia recta.

La trobada informal a l’Almosta serà a les 20.30h i se serviran diferents delicatessens del Forn de Nulles que podreu acompanyar amb una copa de cava o una cervesa artesanal.

El sopar al Llagut començarà a les 21h i en aquesta ocasió, degut a l’espai del menjador, l’aforament quedarà reduït a 35 comensals que anirem confirmant per rigorós ordre de reserva al mateix restaurant, trucant al telèfon 678 608 140. Es farà una llista d’espera per si hi ha alguna baixa d’última hora.

Els restauradors participants a la III Jornada Gastronòmica de la Cuina del Calçot són Alexandra Plana (Cal Ganxo), Josep Maria Bonet (La Masia del Pla), Vanessa Merino (Almosta), Joan Castells (Portal 22), Andreu Guasch (Sauló), Matías Fernández (Quinoa), Gerard Rafí (L’Esportell del Bou) i Ramon Martí (El Llagut).

El menú degustació de la cuina del calçot, que costarà 45€, serà el següent:

Textures de calçotada (CAL GANXO, Alexandra Plana)
Tast d’arròs cremós de calçotada (LA MASIA DEL PLA, Josep Maria Bonet)
Caneló de calçot, bacallà i mató, all i oli de romesco, i consomé de calçot. (ALMOSTA, Vanessa Merino)
Pannacotta de calçot amb sorra de romesco i anxoves. (PORTAL 22, Joan Castells)
Turbot sobre un cremós de calçot negre al seu aire. (SAULÓ, Andreu Guasch)
Melós de porc ibèric amb cous-cous de calçots i dos romescos. (QUINOA, Matías Fernández)
Bescuit de calçot amb pessic de tòfona i pastanaga. (L’ESPORTELL DEL BOU, Gerard Rafí)
Taronja i crema. (EL LLAGUT, Ramon Martí)

Ganes de calçot? Ens veiem el 4 de febrer!!!

Caneló de calçot, bacallà i mató, all i oli de romesco, i consomé de calçot. De Vanessa Merino, del restaurant L'Almosta.