Presentada la III edició de la Jornada Gastronòmica de la Cuina del Calçot, que se celebrarà el dijous 4 de febrer al restaurant El Llagut (Tarragona)

Presentada la III edició de la Jornada Gastronòmica de la Cuina del Calçot, que se celebrarà el dijous 4 de febrer al restaurant El Llagut (Tarragona)

El restaurant El Llagut, de Tarragona, ha estat l’escenari, aquest matí, de la presentació en societat de la III Jornada Gastronòmica de la Cuina del Calçot, que se celebrarà el dijous 4 de febrer en un doble acte: a les 20.30h, al Restaurant L’Almosta, es donarà la benvinguda alhora que se servirà un aperitiu a base de piruletes de calçot, coca de calçot i croissants de calçot, tres delicatessens del Forn de Nulles. També podreu degustar cerveses artesanals o una copa de cava. I a les 21h, tots cap al restaurant El Llagut, a cinquanta metres, per entaular-se.

El sopar al Llagut, degut a l’aforament del menjador, queda reduït a 35 comensals, que anirem confirmant per rigorós ordre de reserva al mateix restaurant, trucant al telèfon 678 608 140. Avui dimarts, 19 de gener, queden només deu places lliures. Un cop cobertes les places es farà una llista d’espera per si hi ha alguna baixa d’última hora.

Els restauradors participants a la III Jornada de la Cuina Gastronòmica del Calçot són Alexandra Plana (Cal Ganxo), Josep Maria Bonet (La Masia del Pla), Vanessa Merino (Almosta), Joan Castells (Portal 22), Andreu Guasch (Sauló), Matías Fernández (Quinoa), Gerard Rafí (L’Esportell del Bou) i Ramon Martí (El Llagut).

El menú degustació de la cuina del calçot, que costarà 45€, serà el següent:

Textures de calçotada. (CAL GANXO, Alexandra Plana). / Pere Toda-Vianiu Comunicació

Textures de calçotada. (CAL GANXO, Alexandra Plana). / Pere Toda-Vianiu Comunicació

Tast d’arròs cremós de calçotada (LA MASIA DEL PLA, Josep Maria Bonet). / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Tast d’arròs cremós de calçotada (LA MASIA DEL PLA, Josep Maria Bonet). / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Caneló de calçot, bacallà i mató, all i oli de romesco, i consomé de calçot. (ALMOSTA, Vanessa Merino). / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Caneló de calçot, bacallà i mató, all i oli de romesco, i consomé de calçot. (ALMOSTA, Vanessa Merino). / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Pannacotta de calçot amb sorra de romesco i anxoves. (PORTAL 22, Joan Castells). ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Pannacotta de calçot amb sorra de romesco i anxoves. (PORTAL 22, Joan Castells). ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Turbot sobre un cremós de calçot negre al seu aire. (SAULÓ, Andreu Guasch). / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Turbot sobre un cremós de calçot negre al seu aire. (SAULÓ, Andreu Guasch). / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Melós de porc ibèric amb cous-cous de calçots i dos romescos. (QUINOA, Matías Fernández). / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Melós de porc ibèric amb cous-cous de calçots i dos romescos. (QUINOA, Matías Fernández). / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Bescuit de calçot amb pessic de tòfona i pastanaga. (L’ESPORTELL DEL BOU, Gerard Rafí). ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Bescuit de calçot amb pessic de tòfona i pastanaga. (L’ESPORTELL DEL BOU, Gerard Rafí). ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Taronja i crema. (EL LLAGUT, Ramon Martí)

 

Josep Maria Bonet (Restaurant Masia del Pla), amb el seu tast d’arròs cremós de calçotada . / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Josep Maria Bonet (Restaurant Masia del Pla), amb el seu tast d’arròs cremós de calçotada . / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Alexandra Plana (Cal Ganxo), amb les seves textures de calçotada. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Alexandra Plana (Cal Ganxo), amb les seves textures de calçotada. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Gerard Rafí (Restaurant L'Esportell del Bou) amb el seu bescuit de calçot amb pessic de tòfona i pastanaga. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Gerard Rafí (Restaurant L’Esportell del Bou) amb el seu bescuit de calçot amb pessic de tòfona i pastanaga. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Matías Fernández (Restaurant Quinoa, de Falset) amb el seu melós de porc ibèric amb cous-cous de calçots i dos romescos. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Matías Fernández (Restaurant Quinoa, de Falset) amb el seu melós de porc ibèric amb cous-cous de calçots i dos romescos. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Vanessa Merino (Restaurant L'Almosta, Tarragona) amb el seu caneló de calçot, bacallà i mató, all i oli de romesco, i consomé de calçot. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Vanessa Merino (Restaurant L’Almosta, Tarragona) amb el seu caneló de calçot, bacallà i mató, all i oli de romesco, i consomé de calçot. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Joan Castells (Restaurant Portal 22, Valls) amb la seva pannacotta de calçot amb sorra de romesco i anxoves. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Joan Castells (Restaurant Portal 22, Valls) amb la seva pannacotta de calçot amb sorra de romesco i anxoves. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Andreu Guasch (Restaurant Sauló, Vallromanes) amb el seu turbot sobre un cremós de calçot negre al seu aire. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Andreu Guasch (Restaurant Sauló, Vallromanes) amb el seu turbot sobre un cremós de calçot negre al seu aire. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Jordi Gasque (al centre), del Forn de Nulles, flanquejat pels cuiners del restaurant El Llagut  (Tarragona), en Ramon i en Nico. ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Jordi Gasque (al centre), del Forn de Nulles, flanquejat pels cuiners del restaurant El Llagut (Tarragona), en Ramon i en Nico. ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Totes els xefs participants a la III Jornada Gastronòmica del Calçot, a la porta del restaurant El Llagut. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Totes els xefs participants a la III Jornada Gastronòmica del Calçot, a la porta del restaurant El Llagut. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Tots els xefs participants a la III Jornada Gastronòmica de la Cuina del Calçot, a les escales del Pretori. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Tots els xefs participants a la III Jornada Gastronòmica de la Cuina del Calçot, a les escales del Pretori. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació