Valls viu aquest cap de setmana la Gran Festa de la Calçotada

Valls viu aquest cap de setmana la Gran Festa de la Calçotada

Valls, ciutat d’origen de la calçotada, ja ho té tot a punt per coure els calçots en el marc de la celebració de la Gran Festa de la Calçotada, en la qual s’espera la participació de prop de 40.000 persones.

Els primers actes, programats per avui dissabte, són la trobada de 2CV, el Mercat de la Calçotada, que es desplegarà al Passeig de l’Estació, i la Mostra de la Cuina del Calçot, al llarg del carrer Jaume Mercadé.

La cita gastronòmica més esperada s’iniciarà demà diumenge, a les 10 del matí, a la plaça de l’Oli, amb les primeres demostracions de coure calçots a la graella. Mitja hora més tard, a la plaça del Blat, es celebrarà el 25è concurs de salsa de la calçotada i la 29a edició del concurs de cultivadors de calçots. També es podrà degustar l’autèntic vi de la calçotada i comprar vi dels cellers i cooperatives adscrites a la DO Tarragona.

A partir de les 11.30h, i fins ben entrat el migdia, els carrers de Valls s’ompliran de música, balls tradicionals i cercaviles amb els elements festius de la calçotada i el seguici de la ciutat.

I a la una del migdia, l’espectacle se centrarà a l’entorn de la plaça del Pati amb el XXXI Concurs de menjar calçots. Aquí descobrirem qui és capaç d’engolir més calçots en quaranta minuts.

La plaça de la Zeta és la ubicació escollida perquè tothom pugui coure la carn, la llonganissa i la botifarra de Valls. Les taules, per poder culminar amb una calçotada aquesta jornada, estaran ubicades a les places de l’Oli, dels Alls, de les Garrofes, de la Zeta i a la Societat Agrícola de Valls.

Tots aquells que tingueu previst venir a Valls a gaudir de la Festa de la Calçotada, no oblideu comprar els tiquets de degustació popular de la calçotada, amb 12 calçots, una terrina de salsa, vi de Valls, pa pitet i una taronja, per un preu de 9€.

Benvinguts a Valls! Gaudiu dels calçots i de la Festa de la Calçotada!