Cal Ganxo acollirà, el 24 d’abril, la I Calçofest, festa final de temporada de la cuina gastronòmica del calçot amb set restaurants i el Forn de Nulles

Cal Ganxo acollirà, el 24 d’abril, la I Calçofest, festa final de temporada de la cuina gastronòmica del calçot amb set restaurants i el Forn de Nulles

Els exteriors del restaurant Cal Ganxo, a Masmolets (Valls), acolliran el diumenge 24 d’abril la festa de final de temporada de la cuina gastronòmica del calçot, la Calçofest, amb la participació de set restaurants (Almosta, Cal Ganxo, L’Esportell del Bou, El Llagut, Masia del Pla, Portal 22 i Sauló), el Forn de Nulles, i l’organització del portal web Restaurant Calçotada.

Els restauradors han volgut triar un ambient rural com el que ofereixen les instal·lacions a l’aire lliure de Cal Ganxo per celebrar una festa oberta al públic, que començarà a les 11h i s’allargarà fins a les 19h, i que inclourà un vermut musical, activitats infantils i familiars, tallers, un concert i, per descomptat, una variada degustació de cuina del calçot que oferirà una vintena de plats a triar.

Totes les degustacions es pagaran amb ‘calçotets’, una moneda elaborada per a l’ocasió i que es podrà bescanviar a l’entrada del recinte. Un ‘calçotet’ valdrà un euro. Tanmateix, a partir de la setmana que ve els diferents restaurants i el forn participants posaran a la venda anticipada talonaris de 25 calçotets a un preu de 20€, el que suposarà un estalvi de 5€.

La Calçofest començarà a les 11h amb activitats d’animació infantil i familiar i música en directe a càrrec d’un Dj que amenitzarà el matí i que acabarà amb un vermut. Seguidament començarà el festival gastronòmic, amb més de vint plats, entre salats i dolços, que costaran entre els 3 i 5 ‘calçotets’.

Menú Calçofest

Menú Calçofest


Croisants de calçot del Forn de Nulles / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Croisants de calçot del Forn de Nulles / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Arròs de calçot / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Arròs de calçot / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Crema i taronja / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Crema i taronja / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Entre les diferents ‘delicatessen’ que es podran degustar hi haurà: wrap de calçot i secret; cassola mar y muntanya (cananes, peus de porc y calçots); pa de neu farcit de tonyina i maionesa de calçot; galtes de porc desossades rostides amb calçots; ostres rissada del Delta amb calçot; arròs melós mar i muntanya amb sípia, llonganissa, carxofes i calçot; Yakitori de pollastre amb calçot i teriyaki; croquetes de sípia i calçot amb salsa; ravioli d’ànec, pera i calçot amb un cremós de bolets; tataki amb crosta de sèsam infusionat amb soja mel i calçot; entrepans de bacallà, calçot i romesco amb pa negre d’olives i de llonganissa i calçot caramel·litzat amb pa d’espècies; creps de cacau amb xocolata i topping de calçot; “Crema i taronja”; i croissants, piruletes, coca i altres dolços de calçot.

King Morru / ©Casal Popular La Turba

King Morru / ©Casal Popular La Turba

Després de dinar hi haurà un taller de gintònics i es reprendran les activitats de lleure familiars i per a la canalla, i a les 5 de la tarda començarà el concert final de festa a càrrec dels King Morru.

La Calçofest disposarà de diferents ambients en els quals es repartiran la barra, els estands de cuina, un menjador central a l’aire lliure i d’altres amb taules altes més informals, així com un espai musical.

Amb la Calçofest hi col·laboren: Cervesa Rosita, Vermut Montseta, Cava Magrinyà Calaf, Gin Modernessia i Cafès Novell, entre d’altres.

Concurs a Instagram

Concurs a Instagram

Concurs a Instagram

D’altra banda, els assistents a la I Calçofest podran participar en un concurs fotogràfic, capturant imatges de la festa i pujant-les a Instagram amb l’etiqueta ‪#‎Calçofest‬. Un jurat, format pels set restauradors i un representant de la web Restaurant Calçotada, triaran les 3 millors imatges, els autors de les quals es faran públics el dimarts 3 de maig.‬

Els guanyadors, per ordre de classificació, escolliran el restaurant en el qual volen gaudir de l’àpat, que en cap cas es podrà repetir.

Cada persona ha de ser l’autora material de l’obra que envia, que ha de ser original i comptar amb el consentiment de les persones que hi apareixen.

Trobareu més informació a:

La web: http://www.restaurantcalçotada.cat

Facebook: https://www.facebook.com/RestaurantCalsotada/

Twitter: https://twitter.com/CalsotadesCAT

Instagram: https://www.instagram.com/calsotadescat/