Presentada la Calçofest, la festa final de temporada de la cuina gastronòmica del calçot, que se celebrarà aquest diumenge a Cal Ganxo

Presentada la Calçofest, la festa final de temporada de la cuina gastronòmica del calçot, que se celebrarà aquest diumenge a Cal Ganxo

Les instal·lacions exteriors del restaurant Cal Ganxo, a Masmolets (Valls), han acollit aquest matí la presentació de la Calçofest, la festa final de temporada de la cuina gastronòmica del calçot, que se celebrarà aquest diumenge que ve, 24 d’abril, de les 11 a les 19h.

Els restauradors participants a la Calçofest (Vanessa Merino, de l’Almosta; Alexandra Plana, de Cal Ganxo; Gerard Rafí, de l’Esportell del Bou; Ramon Martí, del Llagut; Jesús Roquet-Jalmar, de la Masia del Pla; Joan Castells, del Portal 22; Andreu Guasch, del Sauló; i Jordi Gasque, del Forn de Nulles), han cuinat alguns dels plats que oferiran aquest diumenge, amb uns preus que aniran dels 2 als 5€ el plat.

Entre les diferents delicatessen que es podran degustar aquest diumenge a la Calçofest hi haurà, per exemple: wrap de calçot i secret; cassola de mar y muntanya (cananes, peus de porc y calçots); pa de neu farcit de tonyina i maionesa de calçot; galtes de porc desossades rostides amb calçots; ostres rissada del Delta amb calçot; arròs melós mar i muntanya amb sípia, llonganissa, carxofes i calçot; Yakitori de pollastre amb calçot i teriyaki; croquetes de sípia i calçot amb salsa; ravioli d’ànec, pera i calçot amb un cremós de bolets; tataki amb crosta de sèsam infusionat amb soja mel i calçot; entrepans de bacallà, calçot i romesco amb pa negre d’olives i de llonganissa i calçot caramel·litzat amb pa d’espècies; creps de cacau amb xocolata i topping de calçot; “Crema i taronja”; i croissants, piruletes, coca, brioixos i altres dolços de calçot.

Alguns dels plats que podreu degustar a la Calçofest. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Alguns dels plats que podreu degustar a la Calçofest. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Galtes de porc desossades i rostides amb calçot. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Galtes de porc desossades i rostides amb calçot. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Tataki amb crosta de sèsam infusionat amb soja, mel i calçot. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Tataki amb crosta de sèsam infusionat amb soja, mel i calçot. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Entrepans de llonganissa i calçot caramelitzat amb espècies i de bacallà, calçot i romesco amb pa negre d'olives. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Entrepans de llonganissa i calçot caramelitzat amb espècies i de bacallà, calçot i romesco amb pa negre d’olives. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Cassola de mar i muntanya. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Cassola de mar i muntanya. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Calçots escaldats amb bacallà esqueixat i vinagre d'arròs. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Calçots escaldats amb bacallà esqueixat i vinagre d’arròs. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Piruletes de calçot. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Piruletes de calçot. / ©Pere Toda-Vilaniu Comunicació

Totes les degustacions es pagaran amb ‘calçotets’, una moneda elaborada per a l’ocasió i que es podrà bescanviar a l’entrada del recinte. Un ‘calçotet’ equival a un euro. Els diferents restaurants i el forn participants ofereixen la venda anticipada de talonaris de 25 calçotets a un preu de 20€, el que suposa un estalvi de 5€ per a la gent previsora que ja hagi decidit assistir a la Calçofest.

La Calçofest arrencarà a les 11h amb activitats d’animació infantil i familiar, a càrrec de Jordi Jubany, i música en directe amb un Dj que amenitzarà el vermut previ a l’obertura de les cuines dels diferents restaurants que obriran a migdia i oferiran un servei ininterromput fins al final de la festa, previst per a les 19h, o fins a exhaurir les existències.

La Calçofest disposarà de tres ambients diferents: la barra, amb taules altes per poder degustar informalment els plats i les begudes; els estands de cuina dels set restaurants i el forn participants; i una plaça central que farà el servei de menjador fins a les 16h, i de pista de ball per als que vulguin seguir en directe l’actuació dels King Morru.

Concurs a Instagram

Concurs a Instagram

Concurs a Instagram

D’altra banda, els assistents a la Calçofest podran participar en un concurs fotogràfic, capturant imatges de la festa i pujant-les a Instagram amb l’etiqueta ‪#‎Calçofest‬. Un jurat, format pels set restauradors i un representant de la web Restaurant Calçotada, triaran les 3 millors imatges, els autors de les quals es faran públics el dimarts 3 de maig.‬‬

Els guanyadors, per ordre de classificació, escolliran el restaurant en el qual volen gaudir de l’àpat, que en cap cas es podrà repetir.

Cada persona ha de ser l’autora material de l’obra que envia, que ha de ser original i comptar amb el consentiment de les persones que hi apareixen.

Trobareu més informació a:

La web: http://www.restaurantcalçotada.cat

Facebook: https://www.facebook.com/RestaurantCalsotada/

Twitter: https://twitter.com/CalsotadesCAT

Instagram: https://www.instagram.com/calsotadescat/