Falset celebra una nova edició de L’Encamisada. Ho aprofitem per tastar les calçotades de l’Sport o del Quinoa?

Falset celebra una nova edició de L’Encamisada. Ho aprofitem per tastar les calçotades de l’Sport o del Quinoa?

Falset celebra aquest cap de setmana L’Encamisada, el que vindria a ser l’equivalent de la festa dels Tres Tombs a la capital del Priorat. Els seus origens són llegendaris i els historiadors la situen abans de la Guerra de Successió, quan els falsetans van aconseguir vèncer el setge a la vila. Aquesta victòria, diuen, se suma a la processó de Sant Antoni, amb origens ancestrals, que se celebrava per commemorar esdeveniments a la Cort i que el poble va decidir assimilar com a seves.

Sigui com sigui, Falset es vestirà de gala aquest dissabte i diumenge per tal de reeditar una nova edició de L’Encamisada, festa tradicional d’interès nacional de Catalunya.

Dissabte, a dos quarts de vuit del vespre L’Encamisada es reunirà davant del Celler per a dirigir-se a l’església en processó pels carrers de la vila. Diumenge, la festa comença d’hora, a dos quarts de nou del matí, amb la benedicció dels animals a la plaça de l’església i un esmorzar popular. A les 11 del matí, L’Encamisada es reunirà davant del Celler per a desfilar de nou fins a l’església. I a dos quarts de 12 del migdia començarà la missa major, amb la posterior ballada de la Jota de Falset i la benedicció dels panets de Sant Antoni, que es podran adquirir sortint de la missa. Després continuarà L’Encamisada pels carrers de Falset.

Des del blog de Restaurant Calçotada us proposem que aprofiteu l’experiència de viure L’Encamisada i arrodoniu la festa tot tastant les particulars calçotades que us ofereixen els restaurants Hotel Hostal Sport (al carrer Miquel Barceló 4-6) i el Quinoa Restaurant (al carrer Miquel Barceló, 29), restaurant slow food i kilòmetre 0. Un consell, reserveu taula abans de pujar a Falset si no us voleu trobar amb la sorpresa de marxar amb la cua entre les cames i perdre’s un festival gastronòmic en tota regla.

Calçotada Sport

Hostal Sport

A l’Sport (977 830 078 / 638 087 189) podeu gaudir d’una espectacular calçotada i, si ho demaneu, podeu maridar-la amb vins de la DOQ Priorat o DO Montsant per arrodonir l’experiència. Una recomanació, deixeu-vos aconsellar per la Marta Domènech, l’ànima d’una casa acollidora que, a més, us ofereix la possibilitat d’allotjar-vos al seu Hotel-Hostal i viure un cap de setmana relaxat i abandonat als plaers sensorials…

Calçotada al Quinoa Restaurant / Vilaniu Comunicació-©Pere Toda

Brasa del Quinoa Restaurant / Vilaniu Comunicació-©Pere Toda

I què n’hem de dir del Quinoa Restaurant! En Matías Fernández, cuiner slow food, no només és un excel·lent cuiner, també un bon vivant i una persona a la què li agrada que els seus comensals gaudeixin a la seva taula. El Quinoa (977 830 431 / 628 281 845), a més, us ofereix la possibilitat de tastar la calçotada més tradicional o, si sou més agosarats, decantar-vos per una calçotada més innovadora que acaba esdevenint un potent menú gastronòmic de la cuina del calçot. Un cant dels àngels… Excel·lent!