Descobriu la ‘catedral del vi’ de Vila-rodona com a complement de la vostra calçotada

Descobriu la ‘catedral del vi’ de Vila-rodona com a complement de la vostra calçotada

El celler cooperatiu de Vila-rodona és, amb noranta-cinc anys de vida, una de les joies de l’arquitectura modernista que va projectar l’arquitecte vallenc, Cèsar Martinell, i per tant, un integrant més de les anomenades ‘catedrals del vi’.

L’edifici ha estat preservat amb cura pels 350 socis del celler. Per això, quan el visiteu, podreu trobar-hi encara alguns dels històrics cubs on es recepcionava el raïm i que ara han estat substituïts per tines d’acer inoxidable, on es fermenten els raïms de les varietats blanques i negres, emprades per fer els vins i caves de la marca Castell d’Or.

La visita guiada, que es pot reservar a través de l’Agrobotiga de la Cooperativa de Vila-rodona, us permet també conèixer les premses, el panell de comandament o les antigues caves, que ara són ocupades per tines de roure americà, on reposen i agafen cos els vins de més qualitat.

Celler de la Cooperativa de Vila-rodona / ©Gemma Casalé-Vilaniu Comunicació

La sortida, que s’allarga durant uns quaranta minuts, esdevé el preludi al tast i a la visita a l’Agrobotiga on hi podreu trobar tots els ingredients que són necessaris per elaborar una autèntica calçotada, així com d’altres delicatessens: aperitius, xarcuteria, dolços típics de la zona i altres gormanderies.

La Cooperativa de Vila-rodona ofereix la possibilitat de gaudir d’aquesta experiència, descobrir el celler i assaborir els seus vins i caves, amb visites guiades que s’ofereixen a partir de grups de 20 persones, això sí, prèvia reserva trucant al 977 638 087.

Així que no ho dubteu i aprofiteu la calçotada que teniu programada en qualsevol dels establiments de Restaurant Calçotada per a escapar-vos a visitar una de les grans catedrals del vi.

Agrobotiga de Vila-rodona, amb tots els ingredients de la calçotada / ©Gemma Casalé-Vilaniu Comunicació

Celler de la cooperativa
Horari:
Dimarts a dissabtes, de 9 a 13.30h i de 15.30 a 19h
Diumenges de 10 a 14h.

Agrobotiga de la Cooperativa de Vila-rodona
Horari:
Dimarts a dissabtes, de 9 a 13.30h i de 15.30 a 19h.
Diumenges, de 9 a 14h.
Correu electrònic: agrobotiga@copvilar.com
Telèfon: 977 638 087