Oficina de Turisme de Valls

Carrer de la Cort, 61

(+34) 977 612 530

http://www.valls.cat/turisme


Pujar al campanar més alt de Catalunya i gaudir d'aquesta extraordinària talaia del Camp de Tarragona és una de les visites guiades que ens proposa l’Oficina Municipal de Turisme de Valls per arrodonir una jornada gastronòmica gaudint d'una calçotada o de la cuina del calçot. Però n'hi ha més. Per exemple, baixar al refugi antiaeri que es va construir al subsòl de la plaça del Blat –el quilòmetre zero casteller– o recórrer l'eix comercial de la ciutat que, des de fa més de vuit segles, s'organitza cada dimecres i dissabte, al voltant dels mercats de la verdura i de la roba.

 

L’Oficina de Turisme de Valls et proposa diverses visites guiades per a resseguir la història i les tradicions de la ciutat que, durant els darrers segles, han estat estretament vinculades amb la calçotada, però també amb la passió castellera dels Xiquets de Valls o amb llegendes viscudes. A més, si t’escapes a Valls també pots recórrer el seu call jueu o, durant la collita de les olives, assaborir l’oli i viure una experiència gastronòmica i sensorial alhora.

 

L’Oficina de Turisme de Valls gestiona visites guiades adaptades als grups que vulgueu aprofitar una escapada a la ciutat amb propostes que us permetran viure un cap de setmana diferent. 

 

Oficina Municipal de Turisme de Valls

Carrer de la Cort, 61

977 612 530

 

VISITES GUIADES

 

EL CALL JUEU DE VALLS

El call jueu de Valls conserva avui pocs vestigis, tret del traçat urbà i el nom dels carrers, que recordin la presència hebrea a la ciutat. Amb tot, la traça urbana, alguns detalls i una sèrie de panells informatius instal·lats en diversos punts de l’antic call, recorden la història, la religió i els costums dels jueus de l’edat mitjana a Valls. Durant la visita descobrireu, per exemple, que a Valls es van formar al segle XIII els carrers dels Jueus i del Call.

 

Les famílies benestants jueves vallenques es dedicaven al comerç de teixits i hi va haver diversos argenters i metges jueus que gaudiren d’un gran prestigi. Els jueus amb un cert nivell econòmic eren lliuradors de préstecs, cosa que els féu malveure davant de bona part de la població cristiana. En els panells informatius també s’explica que l’historiador Gabriel Secall va documentar la ubicació de la sinagoga a l’espai on ara trobem el número 18 del carrer dels Jueus, una sinagoga que es mantingué en ús fins a l’assalt al call del 1391, quan fou saquejada.

 

El cap de pedra gòtic que trobem a la casa cantonera entre els carrers de la Carnisseria i de Sant Antoni forma part d’una llegenda de dos enamorats, ell cristià i ella jueva, separats a causa del decret d’expulsió dels jueus del 1492.

 

Lloc: Oficina de Turisme, Carrer de la Cort

Públic: 25 places amb reserva prèvia

Reserves: 977 612 530

Preu: 4,5€

 

EL CAMPANAR MÉS ALT DE CATALUNYA

El campanar de Sant Joan és un símbol de Valls i Catalunya. La seva espectacular alçada, 74 metres, el converteix en el campanar més alt de totes les esglésies parroquials de Catalunya i en un privilegiat mirador del Camp de Tarragona. Des del replà de les campanes es poden albirar els pobles i camps de fins a 5 comarques diferents.

 

Les obres de construcció d'aquest giny de pedra i ferro van començar al mes de març de 1896. L'autor del projecte va ser l'arquitecte barcelonès Francesc Villar i de l'execució de les obres se’n va encarregar el mestre vallenc Joan Oller. Després d'uns mesos, durant la festivitat de Santa Úrsula de 1897, el flamant campanar nou va ser beneït en un acte que va suposar un gran esdeveniment per la ciutat de Valls.

 

Al llarg dels anys, la pedra calcària utilitzada a l'obra va ser causant d'un greu procés de degradació de l'estructura. Els treballs realitzats per la Comissió pro-restauració del campanar de Valls i les aportacions econòmiques de molts vallencs va permetre la consolidació i restauració de tota la pedra de la part superior de l'edificació, mitjançant un treball laboriós que va començar l'any 1984.

 

Lloc: Oficina de Turisme de Valls

Època: Tot l’any, amb reserva prèvia

Reserves: 977 612 530

Preu: 8,5€ adults / De 7 a 14 anys i vallencs, 4,5 / Menors de 7 anys, gratuït

 

EL COR DE LA CIUTAT

En aquesta ruta visitareu quatre elements històrics importants per a la ciutat de Valls: la plaça del Pati, que formava part d’un castell medieval; la capella del Roser, on hi ha una gran mostra de ceràmica catalana i rajoles del s. XVII inspirades en la batalla de Lepant; la plaça del Blat i la Casa de la Vila, quilòmetre zero dels castells; i l’església de Sant Joan, amb el campanar més alt de Catalunya, que repassa l’arquitectura gòtica, renaixentista i barroca.

 

Lloc: Oficina de Turisme de Valls

Època: Tot l’any, prèvia reserva

Reserves: 977 612 530

Preu: 6€ / 3,5€ els jubilats / Gratuït per als menors de 7 anys

 

EL REFUGI ANTIAERI DE LA PLAÇA DEL BLAT

Sabíeu que a Valls, a sota de la plaça del Blat, el lloc origen dels castells, hi ha un gran refugi antiaeri? Us agradaria visitar-lo tot aprofitant una escapada a la capital de l’Alt Camp per gaudir d’una autèntica calçotada o la millor cuina del calçot?  El Patronat de Turisme de Valls et proposa una visita a través de tres espais subterranis de la ciutat: la Sala Gòtica de Can Sagarra, una de les cases senyorials més antigues de Valls; el refugi antiaeri de la plaça del Blat, i l’espai museogràfic vinculat a la Memòria Històrica. L’activitat té una durada d’una hora i mitja i comença a l'Oficina de Turisme del municipi. Què, t’hi apuntes?

 

Lloc: Oficina de Turisme de Valls,

Època: Tot l’any, prèvia reserva

Reserves: 977 612 530

Preu: 6€ / 3,5€ els jubilats / Gratuït per als menors de 7 anysEl Call Jueu de Valls - © Vilaniu Comunicació

El Call Jueu de Valls

L'origen de la calçotada - © Vilaniu Comunicació

L'origen de la calçotada

galeria d'imatges

fes la teva cerca

estàs buscant un restaurant on fer la teva calçotada? Utilitza el nostre cercador, és molt fàcil

per nom de restaurant

per preu

  • >40€
  • 30-40€
  • 20-30€
  • TOTS

cerca al mapa / alfabètic

  • abc
  • mapa