Restaurant Balandra

C/ d'Espinach nº18 (El Serrallo)

(+34) 977 221 238

http://www.balandra.cat


Balandra és el nom d’una embarcació petita amb coberta i un sol pal. Dels pescadors que conduïen aquest tipus de vaixell va néixer la salsa balandra, i és així com es coneix la salsa tradicional de la cuina catalana que elaboraven els pescadors per enriquir els seus plats, els que es cuinaven a bord per menjar els peixos malmesos o descartats per a la comercialització.

 

La balandra, per a més pistes, té com a base una picada de fruits secs, pa i all, es mulla amb vinagre, brou, oli d'oliva... i té en comú amb altres salses l'ús del pebrot de romesco o pebre vermell. Per tant, com podeu comprovar, amb moltes similituds a la salsa salvitxada o de romesco, de les calçotades.

 

Hi ha diferents receptes de la salsa balandra, igual que cada cuiner redacta una fórmula personal per les seves creacions. Partint de la base d'una picada i un brou o fumet de peix, s'elabora una saborosa salsa que enriqueix els guisats, els romescos o els suquets de peix.

 

Al restaurant Balandra, situat al cor del Serrallo, el barri de pescadors de Tarragona, hi trobareu, sobretot, la cuina de vora mar, ‘romesquets’, suquets,  arrossos i peix fresc del dia.

 

En Xavier Veciana, el xef, cuina amb productes de temporada i és un gran aficionat al calçot. Per això, i mentre dura la temporada de la ceba dolça, prepara, els cap de setmana, un menú degustació de la cuina gastronòmica del calçot.- © Artur Santos / Vilaniu Comunicació

Restaurant Balandra (HD)

galeria d'imatges

fes la teva cerca

estàs buscant un restaurant on fer la teva calçotada? Utilitza el nostre cercador, és molt fàcil

per nom de restaurant

per preu

  • >40€
  • 30-40€
  • 20-30€
  • TOTS

cerca al mapa / alfabètic

  • abc
  • mapa