Galta de vedella amb calçot a la brasa i crema de patata i calçot

Ingredients (Per una persona):

 

Una galta de vedella

Bresa (ceba, pastanaga, porro, api) tallat gros

Quatre calçots

Dues patates

Oli i sal

Vi ranci (o vi blanc)

 

 

Preparació:

 

En primer lloc, marcar la galta en una cassola amb oli calent. Quan hagi agafat el color hi afegirem la bresa i ho deixarem sofregir una mica abans d’afegir-li el vi ranci o el vi blanc. Llavors, ho deixarem coure una hora i mitja a foc lent, procurant que no es quedi sense suc. Sempre podem afegir-li caldo o aigua.

 

Un cop la galta estigui cuita, la retirarem, i passarem la salsa resultat per un colador. Guardem el suc.

 

Seguidament agafem dos calçots i els fem al forn o a la flama. I agafem dos calçots més per posar-los a la planxa com si fos ceba tendra.

 

Bullim les patates i quan estigui a punt, en fem un puré i li afegim els calçots cuits per tal que li doni aroma.

 

És el moment d’emplatar. Agafem la galta i la posem al mig del plat amb una mica del suc que havíem retirat. Al costat, i posem una mica del puré, que pot ser més o menys cremós, segons el gust de cadascú. Com a guarnició, l’acompanyarem amb els dos calçots que haurem fet a la planxa, i que conferiran un punt cruixent al plat. També li podem afegir una mica de salsa de calçot per si volem anar mullant la carn.

 

Bon profit!