Recepta de la salsa de calçots

Una recepta tradicional per elaborar la salsa dels calçots per a 4 persones.

 

Ingredients (per a quatres persones):

 

1 cabeça d'alls escalivats i 1 all cru

100 g. d'ametlles torrades i pelades.

30 g. d'avellanes torrades i pelades

4 o 5 tomàquets madurs escalivats

aproximandament 80 cl d'oli d'oliva arbequina

1 llesca de pa sec i torrat xopat amb vinagre

1 polpa de nyora o 2 cullerades de pebre vermell

sal

 

Preparació (per ordre):

1-. En un morter (o batedora) primer posarem la sal al gust.

2-. Després picarem els alls.

3-. Afegirem i picarem les ametlles i les avellanes.

4-. Picarem els tomàquets madurs.

5-. Afegirem l'oli poc a poc sense deixar de picar (o batre), fins que veiem que la salsa quedi bé per a sucar-hi el Calçot (depèn de l'oli la podrem fer més espessa o més clara).

6-. Finalment afegirem la llesca de pa, la polpa de la nyora o el pebre vermell.

 

Ja tenim la salsa al punt, que aprofiti!!