Bacallà amb calçots i romesco

Ingredients:

 

  • 4 trossos de bacallà de 160g
  • 20 calçots

Per al romesco:

  • 4 tomàquets
  • 30g de festuc en pols
  • 2 cabeces d’all
  • 2 nyores
  • 1 llesca de pa fregit
  • Fruits secs (a gust de cadascú)
  • Oli d’oliva suau
  • Vinagre de Xerès
  • Sal
  • Pebre
  • Sucre

           

Preparació:

 

Primerament, courem els calçots al forn. Si és possible, els farem millor a la brasa o els cremarem als fogons. Un cop cuits, els pelem i els reservem.

 

Per al romesco: escalivem els tomàquets i els alls. Un cop escalivats, els col·loquem en un recipient juntament amb la carn de les nyores i la resta d’ingredients. Ho triturarem tot emulsionant-ho amb l’oli d’oliva. Rectificarem la condimentació amb vinagre, sal, pebre i sucre; reservar-ho.

 

Courem el bacallà a la planxa, ben calenta, vigilant que la pell quedi ben cruixent. El deixarem lleugerament cru, evitant així que quedi sec.

 

Passarem els calçots per la planxa perquè agafin una mica de color i els servirem al plat amb el bacallà al damunt i la salsa de romesco al seu voltant.

 

Per Jordí Anglí
- Chef Vital 2013 –

Pàgina Web: www.soyvital.es

fes la teva cerca

vols fer una immersió en la cuina del calçot? Aquí et proposem diferents receptes. Utilitza el nostre cercador, és molt fàcil

nom de recepta

dificultat

  • difícil
  • mitjana
  • fàcil
  • TOTS

per plats

  • peix
  • carns
  • entrants
  • TOTS