Galta de vedella amb calçot a la brasa i crema de patata i calçot

Ingredients (Per una persona):

 

Una galta de vedella

Bresa (ceba, pastanaga, porro, api) tallat gros

Quatre calçots

Dues patates

Oli i sal

Vi ranci (o vi blanc)

 

 

Preparació:

 

En primer lloc, marcar la galta en una cassola amb oli calent. Quan hagi agafat el color hi afegirem la bresa i ho deixarem sofregir una mica abans d’afegir-li el vi ranci o el vi blanc. Llavors, ho deixarem coure una hora i mitja a foc lent, procurant que no es quedi sense suc. Sempre podem afegir-li caldo o aigua.

 

Un cop la galta estigui cuita, la retirarem, i passarem la salsa resultat per un colador. Guardem el suc.

 

Seguidament agafem dos calçots i els fem al forn o a la flama. I agafem dos calçots més per posar-los a la planxa com si fos ceba tendra.

 

Bullim les patates i quan estigui a punt, en fem un puré i li afegim els calçots cuits per tal que li doni aroma.

 

És el moment d’emplatar. Agafem la galta i la posem al mig del plat amb una mica del suc que havíem retirat. Al costat, i posem una mica del puré, que pot ser més o menys cremós, segons el gust de cadascú. Com a guarnició, l’acompanyarem amb els dos calçots que haurem fet a la planxa, i que conferiran un punt cruixent al plat. També li podem afegir una mica de salsa de calçot per si volem anar mullant la carn.

 

Bon profit!

fes la teva cerca

vols fer una immersió en la cuina del calçot? Aquí et proposem diferents receptes. Utilitza el nostre cercador, és molt fàcil

nom de recepta

dificultat

  • difícil
  • mitjana
  • fàcil
  • TOTS

per plats

  • peix
  • carns
  • entrants
  • TOTS