Recepta de la salsa de calçots

Una recepta tradicional per elaborar la salsa dels calçots per a 4 persones.

 

Ingredients (per a quatres persones):

 

1 cabeça d'alls escalivats i 1 all cru

100 g. d'ametlles torrades i pelades.

30 g. d'avellanes torrades i pelades

4 o 5 tomàquets madurs escalivats

aproximandament 80 cl d'oli d'oliva arbequina

1 llesca de pa sec i torrat xopat amb vinagre

1 polpa de nyora o 2 cullerades de pebre vermell

sal

 

Preparació (per ordre):

1-. En un morter (o batedora) primer posarem la sal al gust.

2-. Després picarem els alls.

3-. Afegirem i picarem les ametlles i les avellanes.

4-. Picarem els tomàquets madurs.

5-. Afegirem l'oli poc a poc sense deixar de picar (o batre), fins que veiem que la salsa quedi bé per a sucar-hi el Calçot (depèn de l'oli la podrem fer més espessa o més clara).

6-. Finalment afegirem la llesca de pa, la polpa de la nyora o el pebre vermell.

 

Ja tenim la salsa al punt, que aprofiti!!

 

fes la teva cerca

vols fer una immersió en la cuina del calçot? Aquí et proposem diferents receptes. Utilitza el nostre cercador, és molt fàcil

nom de recepta

dificultat

  • difícil
  • mitjana
  • fàcil
  • TOTS

per plats

  • peix
  • carns
  • entrants
  • TOTS