Timbal de brandada de bacallà

Ingredients (per a quatre persones):

 

-Espinacs, 100 grs.

-Calçots, 4 unitats.

-Bacallà, 200 grs.

-Patates, 2 unitats mitjanes.

-Llet, 15 c.c.

-Alls, 3 dents

-Oli d’oliva arbequina, 500 c.c.

-Olives arbequines, 300 grs.

-Panses, un grapat

-Pinyons, un grapat

-Pebre negre, al gust

-Nou moscada, al gust

-Sal, al gust

 

 

Preparació:

 

En primer lloc sofregirem els alls en una paella amb una mica d’oli i una vegada daurats incorporem el bacallà (esmicolat i sense pell ni espines). Anirem remenant  i remenant fins aconseguir una pasta. Arribats a aquest punt, afegirem les patates que prèviament haurem passat pel passa puré. A continuació espolsarem el pebre, la nou moscada, la sal i una mica de llet. Una altra vegada, remenarem i remenarem fins obtenir una pasta uniforme. Un cop estigui llest, ho retirarem de la paella i ho deixarem refredar.

 

Per confitar els calçots, primer els pelarem traient les primeres capes i els tallarem a trossos. Acte seguir, els ficarem en oli a foc molt lent.

 

Després, saltejarem els espinacs en una paella amb els pinyons i les panses.

 

Per fer l’olivada, en primer lloc, traurem el pinyols de les olives arbequines i a la carn que quedi de les olives li afegirem una mica d’oli i ho passem tot pel minipimer fins aconseguir l’olivada.

 

Finalment, per muntar el timbal utilitzarem un motllo rodó que pugui anar al forn. Farem cinc capes, en aquest ordre: primer la brandada, després els espinacs, a continuació la brandada, els calçots i en darrer lloc una altra vegada brandada. Una vegada muntat el timbal, l’escalfarem deu minuts al forn a 180ºC.

 

Servirem el timbal semi-fred amb l’olivada al costat i l’acompanyament d’unes torradetes de pa. 

fes la teva cerca

vols fer una immersió en la cuina del calçot? Aquí et proposem diferents receptes. Utilitza el nostre cercador, és molt fàcil

nom de recepta

dificultat

  • difícil
  • mitjana
  • fàcil
  • TOTS

per plats

  • peix
  • carns
  • entrants
  • TOTS